top of page

Jul med pus i hus

Å feire jul med sibirkatter i hus kan kreve at vi tar noen hensyn, det er så mye som er veldig spennende for pusene våre, og også flere ting som kan være farlig for dem.


Som oppdretter så må jeg innrømme at jeg ikke har hatt juletre oppe de siste årene, sidene jeg har hatt kattunger i hus. Jeg blir litt stressa med tanke på småpuser som jager hverandre opp i det kunstige juletreet, tygger på juletrelysledningen og leker med alle julekulene så de faller ned og knuser. Derfor har jeg rett og slett kuttet det ut. Heldigvis er ikke alle like ivrige på juletreet, selv om både store og små kan finne på å klatre i treet og finne seg en fin utsiktspost litt i høyden.Før jeg fikk katter hadde jeg som tradisjon å drive frem amaryllis, jeg kjøpte amaryllis løk når blomsterhandleren kom til torget med lastebilen sin fra Jæren, flotte hvite og rosa drev jeg frem. Nå er de byttet ut med plastikkvarianten fra ikea, for amaryllis og flere andre juleplanter er giftige for katter. Om du har juleplanter i hus som er giftige, bør disse settes på en plass som ikke er tilgjengelig for pus. Om du frykter pus har tygget eller spist på en plante som er giftig, så er symptomer på forgiftning sikling, oppkast og dårlig matlyst. Men symptomene kan komme en stund etter inntak og kattene kan også være flinke til å kamuflere symptomer. Er du usikker bør du kontakte veterinæren din.


Disse plantene er giftige:

  • Svibel

  • Amaryllis

  • Liljeplanter

  • Julerose

  • Julekaktus

  • Julestjerne


Noen katter kan påvirkes av at det er mer stress og "annerledes" i huset, så om det er mye aktivitet i desember, kommer storfamilien på besøk? Så pass på at pus har et sted å trekke seg unna til, rom hvor det er fred og ro, eller skjulesteder hvor de kan få ligge i fred.


Vær oppmerksom på levende lys som blafrer spennende for pus, det finnes kunstige varianter som er helt trygge. Duker som henger ned fra bordet, synes mine katter er helt fantastisk å leke med, og det har skjedd at de drar ned både duk og det som står oppå bordet. Lyslenker bør ikke ligge løst så kattene kan vikle seg inn i dem


Så til selve julaften, julemiddagen er på bordet og pus sitter ivrig ved beina dine. Da er det viktig å vite at julemiddag ikke skal i skålen til pus, den (ribbe og pinnekjøtt) inneholder alt for mye salt og fett for kattene. Finn heller frem litt våtmat som pus er glad i!


Etter middag er det tid for gaver, og da er det veldig spennende med gavepapir og gavebånd, kanskje spesielt for de yngste kattene. Pass på at alt går i restavfallet, og at pus ikke får i seg gavebånd, det kan fort ende med et kostbart dyrlegebesøk på julaften!


Men viktigst av alt, kos dere, bruk fornuften og god jul!49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page